Finland

Finland

Hvornår var du sidst i Finland?
Presse
Malthe Dahl

Aldrig. I hvert fald ikke hvis du skal sætte din lid til internettet – og det skal man jo som regel. For ifølge en teori på nettet er Finland faktisk slet ikke et land. Finland er en opfindelse af det tidligere Sovjet og Japan. Hvorfor? Når man går i dybden er årsagerne indlysende og overbevisende.

Forud, under, og efter 2. verdenskrig var de diplomatiske forhold mellem det tidligere Sovjet og Japan ikke gode, men skraber man i overfladen, og dykker dybere, var de også meget hemmelighedsfyldte. Faktisk er der en del spørgsmål, der står ubesvarede. Hvorfor opgav Sovjet i 1925 en stor del af deres fiskerettigheder til Japan, hvorfor var konfrontationerne mellem de to lande, under 2. verdenskrig, utroligt små, og hvorfor var deres forhold under Den Kolde Krig relativt friktionsløst på trods af deres geopolitiske positioner og militære kapaciteter?

Svaret er simpelt: Finland. Eller det du troede, der var Finland, indtil nu. For hvor Finlands grænser er optegnede på din globus, er der faktisk slet ikke landmasser. Der er et ocean. En aftale om at opfinde landet blev indgået mellem de to nationer, for således at kunne fiske frit i oceanet, der burde udgøre Finland uden hensyn til regulationer og international lovgivning. Aftalen består stadig den dag i dag, og med den fik Japan  grønt løs til at fiske i det finske ocean, mod en procentdel af fangsten, som Rusland modtager og distribuerer til sin befolkningen. Fiskene bliver herefter transporteret med den transsibiriske jernbane under dække af Nokia-produkter til Japan. Dette er både årsagen til konstruktionen af den transsibiriske jernbane, og samtidig forklarer det hvorfor at Nokia er Finlands største virksomhed, og hvorfor Japan er den største importør af Nokia-produkter.

Du er måske ikke helt overbevist, for du mener måske at have mødt en person fra Finland, og hvorfor har verdens andre nationer desuden ikke indvendt noget, og desuden har du da vel også set et GPS-billede hvor Finland tydeligt fremgik. Også her er der en lang række indicier og logiske sammenhænge, som får teorien til at synes plausibel. Det er fuldstændig korrekt, at der ganske vist findes mennesker, der er overbeviste om at de er Finner og har en finsk kultur. Disse er i virkeligheden bosat i enten det østlige Sverige, det nordlige Estland eller det vestlige Rusland. Da aftalen mellem Sovjet og Japan opstod og Finland blev 'skabt', så de andre nationer den anden vej som et udtryk for goodwill i en anspændt tid, men sidenhen udviklede idéen om Finland sig, og blev til noget større; et ideal. Et land som andre nationer kunne aspirere til, førende indenfor; ligestilling, uddannelse, ytringsfrihed, mindst korruption, osv. GPS og satellit-billeder er alle forfalskede i en global konspiration, der har til formål at opretholde illusionen om, at et land faktisk kan være SÅ godt.

Skulle du ikke være overbevist endnu kan den rygende pistol findes i navnet, som Sovjet og Japan gav til deres fiskeparadis. Hvad har fisk? Finner. Hvad opfandt de? Et land. Altså Finland.