KABAKB

KABAKB

Et frirum fra hverdagen
Ida Langkilde Vammen
Anne Kirsten Beck

Brandet KABAKB sælger T-shirts med unikke prints. Brandet havde sin opstart i december 2016, siden da er der blevet lanceret otte forskellige prints. Til marts bliver det mulig at forudbestille fire nye prints fra den nye kollektion, som netop er blevet offentliggjort på KABAKB´s Instagram.

Mit navn er Anne Kirsten Beck, jeg er 18 år og er pigen bag brandet KABAKB. Jeg bor på Frederiksbjerg i Aarhus og går i 2. g på Århus Statsgymnasium. Jeg har altid elsket at tegne og udfolde mig kreativt. Gennem den sorte tusch får jeg afløb for min kreativitet og ideer. Det har altid været et ønske for mig, at kunne bruge mine kreative evner og især min tegnelyst til at udvikle et produkt. Ideen om at lave T-shirts med print kom af, at jeg ønskede, at mine tegninger kunne bruges til andet end kunst på væggen eller som illustration. Med det ønske valgte jeg at kombinere mine tegninger med et andet område, som jeg også synes er spændende, nemlig modeverdenen. Ved at trykke mine tegninger på T-shirts, blev en flad tegning pludselig et levende produkt båret af andre.

Jeg har altid fået at vide, at min tegnestil er meget karakteristisk. Det er tydeligt at kende min streg, når jeg udfolder mig på papiret. Den første offentlige bedømmelse af mine tegninger fik jeg, da jeg to år i træk deltog i junior bianalen på kunstmuseet ARoS med tegnede værker og senere som illustrator på Aarhus stats gymnasiums skoleblad FUNKTION.

Når jeg tegner, tegner jeg altid direkte med tusch. Jeg tegner aldrig med blyant, inden jeg placerer de sorte streger. Hvis jeg laver en fejl, retter jeg op ved at udvikle min tegning efter fejlen. Det gør, at mine tegninger ofte udvikler sig under tegneprocessen.

 

Where to buy? :P
De sælges gennem webshoppen kabakb.bigcartel.com eller over Instagram.

 

Det har været overvældende og meget spændene at skabe KABAKB, som så hurtig mødte interesse og blev efterspurgt. De første tegninger til T-shirts blev tegnet og offentliggjort i starten af december 2016. Derefter begyndte salget og efterspørgslen, meget hurtigere end jeg havde forventet.

Ved den første bestilling var det udelukkende venner og bekendte som købte en T-shirt, men min glæde var ikke mindre af den grund. Det var en fantastisk følelse at have lavet et produkt som andre kunne lide og ville købe. En glæde som jeg stadig oplever, hver gang jeg får en ny bestilling. Jeg er virkelig positivt overasket over den interesse, som jeg har fået for min idé. Da mine venners venner og derefter personer, jeg aldrig havde mødt før, pludselig også begyndte at spørge ind til, hvor man kunne få fat i mine T-shirts, blev jeg vildt glad og stolt. Overraskende hurtigt spredtes interessen for T-shirtsne. Nu findes der KABAKB T-shirts vidt omkring i landet og sågar et par er blevet sendt til Tyskland.

Navnet KABAKB har jeg kæmpet lidt med og været noget i tvivl om. Mit første kriterie, da jeg skulle finde på navnet var, at bogstavernes æstetik var i højsædet. Et andet kriterie jeg havde, var at navnet nødvendigvis ikke ville give mening, første gang man læste det. Det kriterie kan jeg sætte flueben ved, eftersom at de fleste ligner et spørgsmålstegn, når de ser navnet og dernæst forsøger at udtale det.

At KABAKB næsten er umuligt at udtale er lidt uheldigt, men efterhånden er det blevet en del af charmen ved navnet og det er nu utænkeligt, at det kan hedde andet end KABAKB. Efter min mening fungerer det sjældent at ændre navnet, når produktet først er kommet ud i rampelyset. Det er de færreste der ved det, men bogstaverne i navnet er egentlig mine initialer, som er skrevet først bagfra og derefter forfra. KABAKB er altså blot en forkortelse af, Kirsten Anne Beck Anne Kirsten Beck.

Ansigtet og personen bag KABAKB har for de fleste været ukendt, også selvom mine initialer danner navnet. Jeg har ikke skrevet mit navn på KABAKB´s Instagram, som er det medie jeg hovedsageligt har promoveret brandet igennem. Jeg oplever ofte at kunder skriver til mig i flertal, men det er udelukkende mig der står bag KABAKB. Jeg står selv for alle led i processen. Det er mig der tegner og designer printene, tager imod bestillinger, markedsfører og til sidst pakker og forsender.

Brandet KABAKB er blevet mit alternative fritidsjob og mit kreative frirum. Et frirum fra gymnasielivets ofte uendelige lange strøm af afleveringer og en stræben efter 12-taller. Ved at lave noget kreativt ved siden af skolen, får jeg et nyt overskud af energi. Opstarten af KABAKB har for mig været en god mulighed for, at udrette noget mere konkret ved siden af skolelivet.

På sigt er målet og mine ambitioner, at få KABAKB til at vokse. At skabe nye kontakter og få et samarbejde med andre, så KAKAKB en dag er at finde i fysiske butikker og forhandles på andre webshops.

Når jeg ser en person med en af mine T-shirts på, bliver jeg altid overasket og glad. Glæden ved at udføre en ide og derefter opleve stor interesse for produktet, har været meget inspirerende og har givet mig blod på tanden til at fortsætte. Jeg håber allermest, at jeg gennem KABAKB kan få en masse succesoplevelser, ved at lave det jeg elsker, nemlig at finde på og udfolde mig kreativt. Hvis det senere i mit liv kan blive en levevej er glæden ikke mindre.