En velour vinter

En velour vinter

DANS I SNEEN OG OM JULETRÆET I DET SMUKKESTE STOF
Presse
Silja Sørensdottir Bertelsen

Der er utallige trends inden for modeverdenen, men en tilbagevendende favorit fra efterårskollektionerne har vist sig på catwalken at være velour. Det er et ”what’s not to like” stof, som har haft flere gennembrud i modens historie. Intet ser mere luksuriøst ud end velour. Det er fløjlsagtig, oprindeligt fremstillet af silke og har en evne til at fange lyset så det ser levende ud. Det shiny stof kan findes i stort set alle butikker. Julen og vinteren er derfor den tid på året, hvor du skal slå dig løs i det blødeste materiale.

Efterårskollektionerne bød igen verden på velour og nu er det også nået ud til tøjbutikkerne i Danmark. Man skal lede længe før man finder en tøjbutik uden et enkelt stykke tøj af det luksuriøse materiale. Ja, alle brands er vilde med velour især til jul og nytår, og priserne er til at overkomme.

Juletraditionen tro kan du klæde dig i den traditionelle julerøde til dansen om juletræet eller den smukke flaske grønne, som egner sig til julefrokosten. Til nytår er den lysegrå farve oplagt, da den får et sølv look af velourteksturen. Dog kan du også finde andre store favoritter, som hitter her til vinter, nemlig den fineste rosa guld og en støvet blå, som både egner sig til juleaften og festerne, der varer helt til påske. Ikke nok med, at overfladen er fin, så holder du også varmen og føler dig tilpas hele aftenen, på trods af vinterkulden.

Velour kommer i alle modeller, kjoler, overdele, nederdele, bukser og endda blazere. På catwalken spadserede modellerne i velour fra top til tå, derfor bliver der også solgt hele sæt i stor stil. Så man kan altså nemt både mixe og matche.

Vil man ikke gå all in, så findes velour også i utallige accessories. Top et look af med en velour kasket eller måske en fin choker. Hvis du er i den situation, at penge ikke just er et problem, så kan du investere i en velour taske fra en af de store navne fx Prada. Hvis looket skal fuldendes, så findes der endda loafers og støvler til at sætte kronen på værket: nemlig dig fuldt klædt i spillevende velour.

velour mig om det ikke snart er jul!