Amalie Wessel

Amalie Wessel

En del af modeverdenens turbulens
Nicklas Ingemann
Nicoline Lisby

Amalie Wessel var en ung pige med behov for et sted at knytte sig til, et fællesskab der kunne gøre hende til en del af noget større da hun for snart syv år siden startede sin blog. Nu er hun voksen, og har opnået mange af de drømme hun havde dengang.

”Planen med opstarten af min blog var i sin spæde start at blive en del af et fællesskab. Jeg har aldrig været en sportspige, og jeg følte dengang, at man skulle have en gruppe at knytte sig til. Den tankegang forstår jeg stadig i dag, hvor jeg helt klart føler mig som en del af noget større. Jeg har mødt så mange fantastiske mennesker gennem årene, at jeg uden tvivl har opnået mine drømme, hvad angår det sociale aspekt i min blog. Den dag i dag er min vision selvfølgelig også blevet fokuseret på kreativ udvikling, og jeg går meget op i mine tekster og billeder. Både det visuelle, selve indholdet og det sociale skal spille sammen.

Af indflydelsesrige personer for min karriere, må jeg nævne min gode ven, Patrick Pankalla, som har hjulpet mig meget med teknikken omkring blogging, fotografering, Photoshop og den slags. Det har selvfølgelig været en stor hjælp. Derudover har min veninde, Frederikke Egel, været en kæmpe hjælp i forhold til motivation, hvad angår at drive min blog som virksomhed. Jeg er ikke så forretnings-minded, men det er man nødt til at være nogen gange.

Jeg vil selv mene, at min største karrierepræstation i forbindelse med bloggen er mit samarbejde med SAS, hvor jeg rejste til tre forskellige storbyer i Europa for at skrive guides til byerne på min blog. Det er for mig helt vildt, at jeg har fået lov til det. Spørger man nogle andre, vil de nok sige, at jeg har lavet noget federe end det, for der var ikke rigtig penge i det, men for mig har det været den vildeste mulighed. Derudover har min blog bragt mig nogle helt fantastiske venskaber med mennesker, jeg ikke ellers havde mødt. Det er så fint at tænke på, synes jeg.”

Amalie får megen af sin inspiration i bybilledet og danner sin personlige stil af forskellige stilarter, men går mest af alt efter det hun selv føler størst dragelse af, fremfor bestemte trends. Hun er en del af modeverdenens turbulens, både på godt og ondt.

”Selvom så mange synes, at modeverdenen er et overfladisk sted for mennesker med næsen i sky og et glas champagne i hånden, har jeg med årene opdaget, at det ikke er så glamourøst, som det kan se ud. Et fashionshow er ikke kun pulserende musik, smukke modeller og seje kollektioner fra de dygtigste designere. Det er også kaotisk transport, ventetid og timer uden mad. Og det er ikke altid dét værd.

Som så mange andre bliver jeg inspireret af mennesker i gaderne i København, men jeg benytter mig også utroligt meget af Instagram. Det har ofte reddet mig fra tøjkrise. Jeg prøver dog at lytte til egne instinkter også. Hvad synes jeg er flot? Kan jeg rent faktisk lide den trend? I sidste ende er man bare mest lækker i det item, man selv er helt forelsket i. På den måde er min stil lidt all over the place, for den er både feminin og sporty, klassisk og rå. Det varierer, og er ofte en blanding.

Den største opturstrend i 2016 har helt klart været, at det bliver mere og mere sexet at have løst tøj på. At jeans skal være cropped, cut off og straight. At hættetrøjer er blevet et SÅ approved item for piger. Det kan vi takke mærker som Vetements for. En nedturstrend må være 70’er flippet. Det kom jeg aldrig rigtig til at forstå. Jeg forventer en fortsat positiv udvikling i det her med casual wear. Jeg tror, det er kommet for at blive, at vi skal gå i pyjamas til hverdag, for det skaber nogle kontraster, jeg tror, vi som mennesker har brug for i vores ellers hektiske og vi-skal-hurtigere-fremad-samfund. For mig personligt tør jeg ikke have forventninger til året, men jeg har mine ønsker, som jeg håber at kunne opfylde.”