Kunst i sommervarmen

Kunst i sommervarmen

Hvorfor give en fuck?
Pressefoto
Marie Vinther

Ja, hvorfor overhovedet, når man i stedet kan chille på stranden, spille ølbowling i campingstole lavet af gaffa tape eller starte engangsgrillen i den nærmeste park?

Men hvorfor ikke, når der her kommer fire gode bud på, hvordan du sagtens kan blive visuelt beriget og kunstnerisk udfordret uden at miste din sommer vibe, eller endda behøver at smide solbrillerne.

Superkilen
Superkilen
Måske cykler du igennem Superkilen på vej til arbejde, måske er det her, du hænger med dine venner. Så om du synes, det er kunst eller ej, det må du selv rode med. I 2011 indviede den dansk/norske kunstnergruppe Superflex dette 750 meter lange byrum på Nørrebro, der bl.a. indeholder en bakke med jord fra Palæstina, engelske skraldespande, en rutsjebane fra Ukraine, neonskilte fra USA og ca. 95 andre objekter fra 50 forskellige lande. Superkilen er perfekt til en gåtur, en kaffe eller til at lufte skateboardet.
Heartland
Heartland
Der er flere og flere af sommerens mange festivaler, som har fået øjnene op for at inkludere visuel kunst i deres programmer. Dette er HEARTLAND på Egeskov Slot, beliggende på Fyn, et godt bud på. Festivalen kombinerer kunst, talks, musik og mad - der er dermed lagt op til aktivering af hele sanseapparatet i starten af juni, hvor HEARTLAND disker op med et overvældende program, der dækker dj-set af Mark Ronson, totalinstallationen af Brian Eno og den verdensberømte performance kunstner Marina Abramovic i samtale med dansk maleris darling Tal R om flugten fra normen. Det kan kun blive afsindigt spændende, og jeg kan kun sige, at jeg glæder vanvittigt meget!
Chart Art Fair
Chart Art Fair
Jeg ved godt, at ordene ”kunst” og ”messe”, og især sammensmeltet i et og samme ord, ikke ligefrem er ophidsende. Men det er CHART. For selvom det blot er fire år siden Charlottenborg for første gang satte rammerne for CHART, så har messen i den grad ikke ladet sig hæmme af dette og er blevet til langt mere end ”bare” en kunstmesse. Sidste år bød programmet på bl.a. 28 udstillende skandinaviske gallerier i Kunsthal Charlottenborgs smukke rammer, virtuel ”kunstskattejagt” igennem en app, en ”gymnastikbar” designet af John Kørner og en åbningsfest med mere end 12 acts på scenen og 3000 besøgende. Sæt kryds i kalenderen sidste weekend i August!
Hello Koral
Hello Koral
Hvis du blander havefest med fernisering, så får du HELLO KORAL. HELLO KORAL er en turkis container, med bopæl på Østerbro, og drevet af syv unge mennesker, der følte mangel på et udstillingssted, som var uafhængigt af institutioner - og med plads til at eksperimentere.

Jeg mødte Anna Clarisse H. Wæhrens til en (meget) hurtig snak om projektet: “Konceptet er egentligt meget simpelt - vi har rammen, udstilleren fylder ud. Udstilleren har ansvaret for udstillingen, og vi, HELLO KORAL, skaber arrangementet. Med tiden er det sociale arrangement, i forbindelse med en udstilling, blevet en lige så vigtig del af projektet. Det er først over en øl og en hotdog, at kunsten bliver noget vi taler mere frit om”. Variationen og udskiftning af containerens indhold opererer i et fantastisk højt tempo. I nogle tilfælde hænger en udstilling ikke mere end én dag! HELLO KORAL er ultimativt det udstillingssted i København med bedst stemning og er bestemt et besøg værd.

Der er masser af fucks at give for kunst om sommeren. Og heldigvis, så byder det danske sommervejr også på rig mulighed for at gemme sig på fx Statens Museum for Kunst, med hele, eller hvertfald noget af, den danske kunstskat, de dage (uger, måneder), hvor vejret har givet op og du ikke orker Netflix for femte døgn i træk.